SILMÄMASKI

BLEPHA EYEBAG on kestokäyttöinen, lämmittävä silmämaski silmäluomien rauhasten lämpöhoitoon. Sitä voidaan käyttää hoitamaan Meibomin rauhasten toimintahäiriöitä ja silmäluomen tulehdusta eli blefariittia. Silmämaski rauhoittaa ja helpottaa kuivasilmäisyyden oireita ja muita silmäoireita kuten näärännäppyjä tai luomirakkuloita. Se voi lisäksi vähentää mahdollista piilolinssien käyttöön liittyvää epämukavuutta kuivasilmäisyydestä kärsivillä potilailla.

Ylä- ja alaluomien reunoilla sijaitsevat Meibomin rauhaset erittävät öljyistä ainetta, jota tarvitaan voitelemaan ja puhdistamaan silmän etuosaa sekä mahdollistamaan kyynelkalvon leviäminen tehokkaasti. Kun rauhaset eivät toimi normaalisti, öljy muuttuu paksuksi rasvaksi ja tukkii rauhaset. Tämä tarkoittaa, että silmän pinta ei saa tarpeeksi voitelevia lipidejä. Lämmittävän vaikutuksensa ansiosta BLEPHA EYEBAG -silmämaski edesauttaa silmiä pysymään kosteana, sillä se avaa tukkeutuneet rauhaset, jolloin lipidit pääsevät silmän pinnalle. Tällöin kyynelnesteen haihtuminen vähenee ja silmän pinta pysyy pidempään kosteana.

BLEPHA EYEBAG on käsintehty ja patentoitu kestokäyttöinen silmämaski, joka on valmistettu silkistä ja puuvillasta ja täytetty käsittelemättömällä pellavalla (pellavansiemen). Se ei sisällä lisäaineita tai muovia. Silmämaski on silmälääkärien kehittämä ja sen turvallisuus ja teho on todettu useissa kliinisissä tutkimuksissa. Silmälääkärit suosittelevat silmäluomien lämmittämistä ensimmäisenä vaiheena silmäluomien puhdistusrutiinia, kun potilas kärsii Meibomin rauhasten toimintahäiriöstä, blefariitista, kuivista silmistä, näärännäpyistä tai luomirakkuloista.

SILMÄMASKIN KÄYTTÖ

Ennen BLEPHA EYEBAG -silmämaskin käyttöä varmista, että siinä ei ole vikoja. Poista tuote pakkauksesta ja aseta se puhtaalle, kuivalle ja mikroaaltouunin kestävälle lautaselle. Varmista aina, että käyttämäsi lautanen tai taso on täysin puhdas, sillä pienikin ruokajäämä voi lämmetä hyvin kuumaksi, ja nämä kuumat pisteet voivat aiheuttaa palaneita kohtia silmämaskin materiaaliin.

Ensimmäisellä käyttökerralla lämmitä silmämaskia 1 minuutti täydellä teholla mikroaaltouunissa ja anna jäähtyä kokonaan.

Seuraavilla käyttökerroilla lämmitä maski mikroaaltouunissa pakkausselosteen ohjeen mukaisesti. Kun lämpötila on mukavan lämmin, asetu selinmakuulle ja levitä silmämaski suljettujen silmien päälle. Pidä silmämaski paikallaan 5–10 minuuttia. Musta puoli on viileämpi. Halutessasi voit kääntää silmämaskin silkkiselle puolelle 10 minuutin aikana.

Iho voi punoittaa, kun otat silmämaskin pois. Heti lämmityksen jälkeen hiero suljettuja silmäluomia öljyn vapauttamiseksi luomitukirauhasista. Toista tämä useita kertoja noin 30 sekunnin ajan. Sen jälkeen puhdista silmäluomet esimerkiksi BLEPHACLEAN-puhdistuspyyhkeillä.

Muiden silmäoireiden (kuten sarveiskalvorappeuma tai toistuvat sarveiskalvon infektiot) kanssa silmämaskia tulee käyttää varovasti ja noudattaa silmälääkärin neuvoja.

SÄILYTYS

Älä pese tai kastele silmämaskia, tai käytä sen puhdistamiseen kosteuspyyhkeitä. Tahrat silmämaskin pinnalla ovat normaaleja ja vaarattomia.

Säilytä silmämaski pakkauksessaan puhtaassa ja kuivassa paikassa pois lasten ulottuvilta. Tuote tulee vaihtaa 6 kuukauden jälkeen, jos sitä käytetään kerran päivässä. Silmämaski hävitetään kotitalousjätteenä, ulkopakkaus ja pakkausseloste ovat biohajoavia ja kierrätettäviä.

PAKKAUSSELOSTE